Ev Yapımı Profiterol Tarifi
Ev Yapımı Profiterol tarifi: Ev Yapımı Profiterol için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Profiterol nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
40 adet
Ev Yapımı Profiterol yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Choux hamuru için:
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı su
- 75 gram tereyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı un
- 4 adet yumurta
Pastacı kreması için:
- 2,5 su bardağı süt
- 4 adet yumurta sarısı
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin
Çikolata sos için:
- 1 paket bitter çikolata
- 1 paket sütlü çikolata
- 1 paket sıvı krema
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tutam tuz
Ev Yapımı Profiterol tarifi nasıl yapılır?
- Süt, su, tereyağ, şeker ve tuz tencereye alınır. Tereyağ eriyip su kaynayınca un eklenir. Ocaktan alınıp hızlıca karıştırılır. Hamur toparlanınca 1-2 dakika daha karıştırılarak pişirilir.
- Hamur başka bir kaba aktarılır. Hamur ılınınca birer birer yumurta eklenerek mikserle çırpılır. Her yumurta hamura karıştıktan sonra diğeri eklenir. Sıvı olmayan ama kendiliğinden yavaşça akan bir hamur elde edilir.
- Sıkma torbasına alınıp yarım saat buzdolabında dinlendirilir. Dinlenen hamur, yağlı kağıt serili fırın tepsisine 2 cmlik yüksek daire olacak şekilde aralıklı sıkılır (ya da tatlı kaşığı ile porsiyonlanır).
- Önceden 180 derece alt üst ayarda ısıtılan fırında önce 20-25 dakika pişirilir (Hamurlar şişeceği için fırın kapağı kesinlikle açılmaz).
- Daha sonra fırın ısısı 150 dereceye düşürülerek 15-20 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir. Pişince kürdanla delikler açılarak içinin de kuruması sağlanır.
Ev Yapımı Profiterol tarifinin püf noktası nedir?
200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı.