Ev Yapımı Portakal Suyu Tarifi
Ev Yapımı Portakal Suyu tarifi: Ev Yapımı Portakal Suyu için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Portakal Suyu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 bardak
Ev Yapımı Portakal Suyu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet portakal
- 2750 mililitre su
- 300 gram şeker (1,5 su bardağı)
Ev Yapımı Portakal Suyu tarifi nasıl yapılır?
- Daha önceden dondurmuş olduğumuz portakalları rahatça kesebilmek için biraz suyun altında tuttuktan sonra büyük dilimler olacak şekilde kesiyoruz.
- Daha sonra portakallarımızı rondodan geçiriyoruz. (Şeker ve su ekleme kısımlarını rondonuzun büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz. Ben üç kez yaptım. )
- Yani, rondodan geçirdiğimiz portakallara önce 1,5 litre su ekleyip, 1,5 su bardağının da yarım su bardağı kadarını ekleyerek rondodan geçirmeye devam ediyoruz.
- Rondodan geçirdiğimiz portakal suyumu süzgeçle bir kaba boşaltıyoruz. Posasını tekrar rondoya döküyoruz.
- Kalan suyun ve şekerin yine rondoya sığan kadarını ekleyip işlemi tekrar ediyoruz.
- Üçüncü kez aynı işlemi yaptıktan sonra posasını elde sıkarak kalan suyu da böylelikle geçiriyoruz.
- Her seferinde süzgeçten geçirdiğimi de hatırlatmak isterim.
- Dilerseniz içerisine taze nane de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.