Ev Yapımı Pizza Tarifi
Ev Yapımı Pizza tarifi: Ev Yapımı Pizza için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Pizza nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 büyük tepsi
Ev Yapımı Pizza yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5-6 su bardağı un
Üstüne:
- 1 küçük boy kase sucuk
- 6-7 dilim salam
- 1 adet biber
- 1 küçük boy kase mantar
- 1 küçük boy kase kaşar peyniri
Üst sosu için:
- 2 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tutam kekik
- 1 çay bardağı su
Ev Yapımı Pizza tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle su ve sütü ısıtalım. Ardından yoğurma kabına önce 4 bardak unu koyalım.
- Maya, tuz ve şekeri de ilave edip karıştıralım. Ardından irmik ve sıvıları döküp güzelce yoğuralım.
- Kontrollü olarak unda koyalım kontrolü olarak.
- Yoğurma işlemi bittikten sonra vaktiniz varsa bir poşete geçirip 40 dakika bekleyin.
- Eğer vaktiniz yoksa poşetli hamuru yatağın içine koyun (annesel pratikler)Hamuru sadece ilk yoğurmadan sonra 30-45 dakika arası dinlendirdim.
- Hamuru merdane yardımı yarım cm genişliğinde açtım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirdim.
- Sonra hamuru çatalla batırıp havasını aldım. Salça, su, yağ kekik dörtlüsünü güzelce katıştırıp hamurun üstüne gezdirdim.
- Biraz kaşar ilave edip, sırayla malzemeleri koydum.
- Fansız ayarda önceden ısıttığım fırında malzemeler pişene kadar pişirdim.
- Yaklaşık 30-40 dakika kontrolü. Malzemeler pişince rendelediğim kaşarı koydum.
- Eriyince fırından çıkardım. Kaşarı koymak için çok geç kalmayın, kurumasın.Dilimleyip servis edebilirsiniz.
- Ertesi gün bile yumuşacık pizzamı denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.
Ev Yapımı Pizza tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru tepsiye almadan önce bütün malzemeleri hazırlayın.Tepside beklerse çok kabarıyor.