Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ev Yapımı Pizza Tarifi

Ev Yapımı Pizza

Ev Yapımı Pizza Tarifi

Ev Yapımı Pizza tarifi: Ev Yapımı Pizza için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Pizza nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ev Yapımı Pizza yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı un

Üstüne:

  • 1 küçük boy kase sucuk
  • 6-7 dilim salam
  • 1 adet biber
  • 1 küçük boy kase mantar
  • 1 küçük boy kase kaşar peyniri

Üst sosu için:

  • 2 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam kekik
  • 1 çay bardağı su

Ev Yapımı Pizza tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle su ve sütü ısıtalım. Ardından yoğurma kabına önce 4 bardak unu koyalım.
  • Maya, tuz ve şekeri de ilave edip karıştıralım. Ardından irmik ve sıvıları döküp güzelce yoğuralım.
  • Kontrollü olarak unda koyalım kontrolü olarak.
  • Yoğurma işlemi bittikten sonra vaktiniz varsa bir poşete geçirip 40 dakika bekleyin.
  • Eğer vaktiniz yoksa poşetli hamuru yatağın içine koyun (annesel pratikler)Hamuru sadece ilk yoğurmadan sonra 30-45 dakika arası dinlendirdim.
  • Hamuru merdane yardımı yarım cm genişliğinde açtım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirdim.
  • Sonra hamuru çatalla batırıp havasını aldım. Salça, su, yağ kekik dörtlüsünü güzelce katıştırıp hamurun üstüne gezdirdim.
  • Biraz kaşar ilave edip, sırayla malzemeleri koydum.
  • Fansız ayarda önceden ısıttığım fırında malzemeler pişene kadar pişirdim.
  • Yaklaşık 30-40 dakika kontrolü. Malzemeler pişince rendelediğim kaşarı koydum.
  • Eriyince fırından çıkardım. Kaşarı koymak için çok geç kalmayın, kurumasın.Dilimleyip servis edebilirsiniz.
  • Ertesi gün bile yumuşacık pizzamı denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.

Ev Yapımı Pizza tarifinin püf noktası nedir?

Hamuru tepsiye almadan önce bütün malzemeleri hazırlayın.Tepside beklerse çok kabarıyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025