Ev Yapımı Pizza Tarifi
Ev Yapımı Pizza tarifi: Ev Yapımı Pizza için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Pizza nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Ev Yapımı Pizza yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2,5 su bardağı un (+2 yemek kaşığı un)
- 10 gram yaş maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı ılık su
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay bardağı su (salçayı açmak için)
Üzeri için:
- 10-15 dilim sucuk
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır
- 1/2 çay bardağı yeşil zeytin (ve siyah zeytin)
- 1/2 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/2 çay bardağı rendelenmiş mozarella
- 1/2 adet kapya biber
- 1 adet yeşil köy biberi
Ev Yapımı Pizza tarifi nasıl yapılır?
- Unu yoğurma kabına alalım ve ortasını havuz gibi açalım.
- Unun ortasına maya, şeker, tuz, zeytinyağı ve ılık suyu yavaş yavaş ilave ederek hamurumuzu yoğuralım.
- Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur olacak. Toparlanan hamurumuzun üzerini streç film örterek yaklaşık 30 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurun üzerini açalım ve un serptiğimiz tezgaha hamuru aldıktan sonra havasını alırsak yavaşça yoğurup toparlayalım.
- Merdane yardımı ile tepsimizin büyüklüğünde açalım ve tepsiye yerleştirelim.
- Kalın veya ince olmasını istiyorsanız tepsinizi ona göre ayarlayın.
- Bir çatal yardımıyla hamurun tüm yüzeyine delikler açalım. Tepsiyi önceden ısıttığımız 200 derece fırına sürerek hamuru 10 dakika pişirelim.
- Bu sırada sosu ve üzerine koyacağımız malzemeleri hazırlayalım. Biz biberleri küçük küçük küpler hakimde doğramayı tercih ettik.
- Yarı pişmiş olan hamuru fırından çıkarıp önce sosu sonra peyniri ve diğer malzemeleri üstüne diziyoruz ve 20 dakika kadar altı kızarıp üstü pişen kadar kontrollü pişiriyoruz. Afiyet olsun.