Ev Yapımı Pide Tarifi
Ev Yapımı Pide tarifi: Ev Yapımı Pide için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Pide nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Ev Yapımı Pide yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pidenin hamuru için:
- 6 - 6,5 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı ılık su
- 1,5 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
- 2 adet rendelenmiş soğan
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet domates
- 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Ev Yapımı Pide tarifi nasıl yapılır?
- Kıymayı genişçe bir kabın içerisine alın. Üzerine rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanları, salçayı, tuzu, zeytinyağı ve baharatları ilave ederek güzelce yoğurmaya başlayın.
- Domateslerin iç kısımlardaki tohumlu ve sulu yeri çıkarın. İnce ince doğrayın. İnce kıyılmış maydanoz ve doğranmış domatesleri harca katarak karıştırın.
- Kıymalı iç harcın üzerini streç filmle kaplayın. Vaktiniz varsa 1 gece vaktiniz yoksa 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Ev Yapımı Pide tarifinin püf noktası nedir?
Pide hamurunu hazırlarken unu azar azar ilave ederek sert olmayan ele yapışmayan bir hamur elde etmeye özen gösterin. İç harcını yoğurup 1 gece buzdolabında dinlendirirseniz lezzetine lezzet katarsınız. Kıymalı harcın içerisine koyacağınız soğanların da suyunu sıkıp harca ilave etmeye özen gösterin.