Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ev Yapımı Pici Makarna Tarifi

Ev Yapımı Pici Makarna

Ev Yapımı Pici Makarna Tarifi

Ev Yapımı Pici Makarna tarifi: Ev Yapımı Pici Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Pici Makarna nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ev Yapımı Pici Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 500 gram beyaz un
  • 2 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 250 ml. oda ısısında su

Haşlamak için:

  • 4 litre kaynar su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Ev Yapımı Pici Makarna tarifi nasıl yapılır?

  • Bir yoğurma kabına un ve tuzu alın, elinizle karıştırın. Unun orta kısmına bir havuz açın ve boşluğa yumurtayı kırın.
  • Bir elinizle suyu azar azar eklerken öteki elinize aldığınız bir çatalla hamuru karıştırın. Su bittiği zaman çatalı bırakıp hamuru elinizle yoğurmaya devam edin. Toparlanan hamuru yoğurma kabından alıp hafif unlanmış tezgahın üzerinde avuç içinizle bastırıp kendinize doğru çekerek beş dakika kadar yoğurun.
  • Yoğurduğunuz hamuru streç filmle sarıp yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.
  • Buzdolabından çıkardığınız hamuru bıçakla üç parçaya kesin. Unlanmış tezgah üzerine ilk hamur parçasını alın. Üzerine tekrar un serpin ve merdane yardımıyla yarım cm. kalınlığında açın.
  • Açtığınız hamuru bıçakla en fazla yarım cm. olacak şekilde şeritler halinde kesin. Merdaneyi sağa sola hareket ettirerek keseceğiniz kalınlığı ayarlayın. Diğer hamur parçaları için de aynı işlemi uygulayın.
  • Kesilmiş hamur şeritlerini tezgah üzerinde parmak uçlarınızla çevirip rulo haline getirin. Bu işlemi yaparken şeritler hem yuvarlak olacak hem de uzayacaktır.
  • Hazırladığınız pici makarna şeritlerini unlanmış bir tepsi üzerine alın, bekletin. Hamurların üst üste gelmemesine dikkat edin.
  • Kaynar suyu, derin bir tencerede zeytinyağı ve tuz ilavesiyle kaynatın. Pici rulolarını kaynayan suyun içine bırakın. Makarnada tercih ettiğiniz sertlik derecesine göre 6-10 dakika arasında haşlayın.
  • Haşlanan makarnanın suyunu süzün. Domates sosu, bolonez sos veya pesto gibi makarna soslarından biriyle harmanlayıp sıcak olarak servis edin.

Ev Yapımı Pici Makarna tarifinin püf noktası nedir?

Pici ruloları genellikle kurşun kalem kalınlığında olur. Daha kalın olmaması için keserken şeritlerin en fazla yarım cm. genişliğinde olmasına özen gösterin.Makarnayı diri kıvamlı (al dente) seviyorsanız 6 dakika haşlamanız yeterli olacaktır. Daha yumuşak olmasını isterseniz; 8-10 dakika kadar haşlayabilirsiniz.

Ev Yapımı Pici Makarna tarifi için servis önerisi

Servis sırasında arzuya göre makarnanın üzerine eski kaşar, parmesan, gravyer gibi peynirler rendeleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025