Ev Yapımı Peynirli Pide Tarifi
Ev Yapımı Peynirli Pide tarifi: Ev Yapımı Peynirli Pide için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Peynirli Pide nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet büyük boy
Ev Yapımı Peynirli Pide yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İç harcı için:
- 3 adet kuru soğan
- 3-4 dal yeşil soğan
- 2 bağ maydanoz
- 2 adet domates
- 2 dilim peynir
- 2 kase çökelek (kontrollü bir şekilde)
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Hamuru için:
- 2 adet yumurta (beyazları içine bir tanesinin sarısı üzerine
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 fincan ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı maya (ya da kabartma tozu)
- 4 su bardağı un (kontrollü bir şekilde)
Ev Yapımı Peynirli Pide tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce tereyağı ve zeytinyağını eritip üzerine doğradığımız kuru ve taze soğanları koyup kavuruyoruz.
- Soğan kavrulunca altını kapatıyoruz ve diğer malzemelerle beraber derin bir kapta karıştırıyoruz.
- Yumurtasını en son koyuyoruz. İç harcımız bu şekilde tamam oluyor.
- Hamuru için: un, maya, tuz karıştırılır. Üzerine ılık su, sıvı yağ, yoğurt ve yumurtalarda koyulup yoğurulur. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru muz oklava yardımıyla açılır iç malzemesi koyulur ve kenarları kıvrılır pide şekli verilir.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Eğer maya koyduysak. Tepside bir saat kadar mayalandırılır. Maya yerine kabartma tozu koyduysak direkt fırına verilir.
- 190 derecede 45 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkınca sıcak sıcak servis edebiliriz. İsteyenler buzlukta muhafaza edebilir. Şimdiden herkese afiyet olsun.
Ev Yapımı Peynirli Pide tarifinin püf noktası nedir?
Üzeri kızarıncaya kadar fırın da pişirilir ve sıcak servis edilir.