Ev Yapımı Peynir Tarifi
Ev Yapımı Peynir tarifi: Ev Yapımı Peynir için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Peynir nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet büyük boy
Ev Yapımı Peynir yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 kilogram süt
- 1 çay bardağı elma sirkesi
- 1 adet limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz (arzuya göre)
Ev Yapımı Peynir tarifi nasıl yapılır?
- Sütü bir tencereye alın. Ocağın altını açın. Süt 40 dakika piştikten sonra sirkeyi ekleyerek sonra tuz ve limonu ekledikten sonra karıştırıyoruz.
- Kesikler iyice oluştu mu (beş dakika daha bekledim iyice oluşsun diye) altını kapatıyoruz. Torbamıza yavaş yavaş döküyoruz.
- Bu arada altına bir kap koyun sarı suyu boşa gitmesin.
- Tülbentte ki peyniri tezgahın bir köşesine koyalım, üstüne ağırlık koyalım suyu iyice süzülsün. Ben tencere koydum iç içe üç tane.
- Bu şekilde altı saat kalması yeterlidir. Süzerken ayırdığımız sarı suyunu 1 litrelik cam kavanoza doldurdum.
- Daha sonra peyniri dilimleyip 1 yemek kaşığı da tuz atıp salamura yapıyorum.
- Kendi suyuyla salamura yapılan peynir uzun süre dayanır aklınızda olsun. O kadar güzel oluyor ki afiyet şifa olsun.
Ev Yapımı Peynir tarifinin püf noktası nedir?
Temiz tüy bırakmayan bir tülbent ile peyniri süzebiirsiniz.