Ev Yapımı Pesto Sos Tarifi
Ev Yapımı Pesto Sos tarifi: Ev Yapımı Pesto Sos için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Pesto Sos nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kavanoz
Ev Yapımı Pesto Sos yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 büyük demet taze fesleğen
- 150 gram parmesan peyniri
- 100 gram çam fıstığı
- 2 su bardağı zeytinyağı
- 5 diş sarımsak
- 1/4 çay kaşığı tuz
Ev Yapımı Pesto Sos tarifi nasıl yapılır?
- Yaprak yaprak ayıklayıp, bol suda yıkadığınız fesleğenleri kuruladıktan sonra incecik kıyın.
- Çıtırlık kazanması ve aromasının daha yoğun hissedilmesi için çam fıstıklarını yağsız tavada 2-3 dakika kadar kavurun.
- Parmesan peynirini rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Sarımsakları ayıkladıktan sonra tuz ilavesi ile bir havanda dövün.
- Ezilmiş sarımsakları, kavrulmuş çam fıstıkları ve kıyılmış fesleğen yaprakları ile mutfak robotunda püre haline getirin.
- Rendelenmiş parmesan peyniri ve zeytinyağını azar azar ekleyip karıştırma işlemini sürdürün.
- Hazır durumda olan pesto sosu, yemek hazırlamaya vakit olmadığında bile domates, peynir, ekmek dilimi üzerinde sakınmadan kullanmak üzere buzdolabında saklayın. Sevdiklerinizle paylaşın.
Ev Yapımı Pesto Sos tarifinin püf noktası nedir?
Biraz daha emek isteyen bir yöntem ancak pesto sosun aromasının daha kuvvetli, kıvamının daha yoğun olmasını istiyorsanız mutfak robotu yerine tüm malzemeleri sırasıyla havanda dövün.Buzdolabında kapağı kapalı kavanozda, derin dondurucuda üzeri kapalı buzluklarda porsiyon olarak kullanmak üzere saklayabilirsiniz.Zeytinyağını azar azar ekleyin ve kıvam alana kadar karıştırın.