Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ev Yapımı Patates Cips Tarifi

Ev Yapımı Patates Cips

Ev Yapımı Patates Cips Tarifi

Ev Yapımı Patates Cips tarifi: Ev Yapımı Patates Cips için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Patates Cips nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ev Yapımı Patates Cips yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Cips İçin:

  • 1 adet orta boy patates
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Sosu İçin:

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Ev Yapımı Patates Cips tarifi nasıl yapılır?

  • Patatesin kabuğunu soyup yıkıyoruz. Bir peçete yardımıyla kuruluyoruz.
  • Patatesleri 1-2 mm kalınlığında doğramaya özen gösteriyoruz.
  • Patates dilimini elimize aldığımızda sanki arkası görünecek kadar şeffaf olması gerekiyor.
  • Patateslerin kesme işlemi bitince bir kabın içerisine alıyoruz.
  • Yağ, tuz, karabiber ve pul biberini ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  • Patates dilimleri çok ince olduğu için birbirine yapışacaktır.
  • Elimizle tek tek ayırıp her birinin tatlandırıldığından emin oluyoruz.
  • Fırın tepsisine patates dilimlerini tek tek diziyoruz. Üst üste gelmemeli.
  • Önceden ısıtılan 200 derece fırına atıyoruz. 15 dakika sonra tersini çevirip pişirmeye devam ediyoruz.
  • 10 dakika sonra patatesleri fırından çıkartıp soğumasını bekliyoruz.
  • Patateslerin soğumasını beklerken yoğurt sosunu yapıyoruz.
  • Yoğurdu bir kaseye alıp çırpıyoruz. Tuz, nane ve pul biberini ekliyoruz.
  • Patates cipsimizi ve yoğurt sosumuz hazır. Cipsleri yoğurt sosuna batırıp afiyetle yiyoruz.

Ev Yapımı Patates Cips tarifinin püf noktası nedir?

Bıçağımızın keskin olması gerekiyor. Bıçağımıza masat atıyoruz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025