Ev Yapımı Patates Cips Tarifi
Ev Yapımı Patates Cips tarifi: Ev Yapımı Patates Cips için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Patates Cips nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Ev Yapımı Patates Cips yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Cips İçin:
- 1 adet orta boy patates
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Sosu İçin:
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Ev Yapımı Patates Cips tarifi nasıl yapılır?
- Patatesin kabuğunu soyup yıkıyoruz. Bir peçete yardımıyla kuruluyoruz.
- Patatesleri 1-2 mm kalınlığında doğramaya özen gösteriyoruz.
- Patates dilimini elimize aldığımızda sanki arkası görünecek kadar şeffaf olması gerekiyor.
- Patateslerin kesme işlemi bitince bir kabın içerisine alıyoruz.
- Yağ, tuz, karabiber ve pul biberini ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Patates dilimleri çok ince olduğu için birbirine yapışacaktır.
- Elimizle tek tek ayırıp her birinin tatlandırıldığından emin oluyoruz.
- Fırın tepsisine patates dilimlerini tek tek diziyoruz. Üst üste gelmemeli.
- Önceden ısıtılan 200 derece fırına atıyoruz. 15 dakika sonra tersini çevirip pişirmeye devam ediyoruz.
- 10 dakika sonra patatesleri fırından çıkartıp soğumasını bekliyoruz.
- Patateslerin soğumasını beklerken yoğurt sosunu yapıyoruz.
- Yoğurdu bir kaseye alıp çırpıyoruz. Tuz, nane ve pul biberini ekliyoruz.
- Patates cipsimizi ve yoğurt sosumuz hazır. Cipsleri yoğurt sosuna batırıp afiyetle yiyoruz.
Ev Yapımı Patates Cips tarifinin püf noktası nedir?
Bıçağımızın keskin olması gerekiyor. Bıçağımıza masat atıyoruz.