Ev Yapımı Müsli Tarifi
Ev Yapımı Müsli tarifi: Ev Yapımı Müsli için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Müsli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ev Yapımı Müsli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram yulaf
- 1 çay bardağı harnup pekmezi
- 1/2 çay bardağı bal
- 1 çay bardağı badem
- 1 su bardağı kuru meyve karışımı
Ev Yapımı Müsli tarifi nasıl yapılır?
- Pekmez ve bal karışımını kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın.
- Yulaf, iri parçalar halinde kıyılmış badem ve kuru meyve karışımını ayrı bir kapta harmanlayın.
- Erimiş pekmez ve bal karışımını kuru malzemelerle karıştırın.
- Tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine müsli karışımını yayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırınlar farklılık gösterdikleri için mutlaka arada kontrol edin.
- Oda ısısında soğuttuktan sonra küçük parçalar halinde ufalayın. Ömrü uzun olsun diye ağzı kapalı, cam bir kavanozda muhafaza edin.
- Sabahları süt ile, acıktığınız her an cips niyetine, kurabiye ve kek tariflerinizde sakınmadan bol oranda kullanın. Sevdiklerinizle paylaşın.
Ev Yapımı Müsli tarifinin püf noktası nedir?
Küp şeklinde kesilmiş, kurutulmuş meyveler yerine taze meyveler kullanacaksanız pişirme süresini uzatmanız gerekir.