Ev Yapımı Mor Hamburger Ekmeği Tarifi
Ev Yapımı Mor Hamburger Ekmeği tarifi: Ev Yapımı Mor Hamburger Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Mor Hamburger Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
90 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Ev Yapımı Mor Hamburger Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram beyaz un (3, 5 su bardağı )
- 160 gram içme suyu (1 su bardağından biraz az)
- 90 gram süt (1 çay bardağı)
- 50 gram tereyağı (yarım su bardağı)
- 40 gram yumurta (1 yumurtanın tam sarısı biraz beyazı)
- 13 gram şeker (1 tatlı kaşığı)
- 10 gram tuz (2 çay kaşığı)
- 10 gram instant maya (1 paket)
- 3 yemek kaşığı fonksiyonel gıda
Ev Yapımı Mor Hamburger Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- Tüm sıvı malzemeler karıştırılır.
- Maya ve toz şeker sıvı karışıma ilave edilir.
- Un, tuz ve mor karışım karıştırılır.
- Sıvı karışım unlu karışma eklenir yoğrulur.
- Hamur toparlanınca tereyağı eklenir 10 dakika yoğrulur.
- 1 saat üzeri kapalı olarak dinlendirilir ve 1 saat sonunda 8 parçaya ayrılır.
- Bezeler 20 dakika tepsi mayasına bırakılır.
- Ardından 190 derece fansız olarak 20 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Ev Yapımı Mor Hamburger Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?
Üzerinin kızarması için yumurta sarısı/su sürebilir ve üzerine susam atabilirsiniz. Afiyet olsun.