Ev Yapımı Mascarpone Tarifi
Ev Yapımı Mascarpone tarifi: Ev Yapımı Mascarpone için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Mascarpone nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
150 gram
Ev Yapımı Mascarpone yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 paket krema (toplam 400 gram)
- 1,5 yemek kaşığı limon suyu
Ev Yapımı Mascarpone tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencerenin içerisine su koyun. Isınıp, hafifçe kaynamasını sağlayın.
- Üzerine cam bir kase oturtun. Cam kasenin tencerenin tabanına değmemesine özen gösterin.
- Ocağınızı kısık ateşe alın. Cam kasenin içerisine kremayı boşaltın ve karıştırın.
- Kremayı kaynatmadan, kenarlarından hafif hafif baloncuklar çıkana kadar karıştırarak ısıtın.
- Baloncukları gördüğünüz zaman limon suyunu da ilave edip 2-3 dakika daha karıştırın ve ocaktan alın.
- Ocaktan aldıktan sonra tezgahın üzerinde 1-2 dakika daha karıştırmaya devam edin.
- Boza kıvamına geldiğinde üzerine bir havlu yerleştirip, tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 4 saat kadar dinlendirin.
- Bu dinlendirme işleminin ardından üzerindeki havluyu kaldırıp mümkünse 12 saat (bir gece kadar) bekletin.
- İyice koyulaşan peynirinizi bir tülbentin içerisine alın ve suyunun iyice süzülmesi için bir süre daha bekletin.
- İyice süzülen mascarpone peyniri bir kasenin içine alın ve afiyetle tüketin.
Ev Yapımı Mascarpone tarifinin püf noktası nedir?
Kremanın kaynamamasına özen gösterin. Bu aşamada dereceniz varsa içine derece yerleştirin. Derece 85 dereceyi gösterdiğinde limon suyunu ekleyin. Peynirin içerisinde tuz olmadığı için 3-4 gün içinde hızlıca tüketilmesi gerekiyor.