Ev Yapımı Macaron Tarifi
Ev Yapımı Macaron tarifi: Ev Yapımı Macaron için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Macaron nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Ev Yapımı Macaron yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 100 gram yumurta akı
- 100 gram toz şeker
- 150 gram badem unu
- 150 gram pudra şekeri
- 1 tutam tuz
- 2-3 damla gıda boyası
İç dolgusu için:
- 50 gram krema
- 150 gram beyaz çikolata
Ev Yapımı Macaron tarifi nasıl yapılır?
- Bu tarifte hazır badem unu kullanabileceğiniz gibi kendi ununuzu da kendiniz yapabilirsiniz. 150 gram çiğ bademi bir poşetin içine doldurup bardağın alt kısmı ile döverek parçalayın.
- Ardından kahve, karabiber öğütücü ile toz haline gelinceye kadar öğütelim. Daha sonra elekten geçirerek kalın parçaları ayıralım.
- Yumurta akı ve bir tutam tuzu uygun bir çırpma kabına alarak mikserin en yüksek devrinde çırpalım. Hafif köpürmeye başlayınca azar azar şekeri ilave edelim. Krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpalım.
- Pudra şekeri ve badem ununu 3 aşamada ilave edip spatula yardımıyla alttan üste doğru yumurtayı söndürmeden karıştıralım. Bu aşamada dilerseniz hamuru parçalara bölerek gıda boyası ile renklendirebilirsiniz.
- Hamuru sıkma torbasına dolduralım. Ucunu hafif keserek yağlı kağıdın üzerine sıkalım. Hepsinin eşit olmasına dikkat edilmelidir. Macaronların düzgün yayılması ve hava kabarcıkları oluşmaması için tepsiyi birkaç kez masaya vuralım.
- 1 saat tepside bekletip üzerinin kurumasını sağlayalım. Önceden ısıtılmış 120 ⁰c fırında 15 dakika pişirelim.
- Fırından çıkardıktan sonra tamamen soğumasını bekleyelim. Hazırladığımız ganajı yine sıkma torbasına alarak bir tane macarona sıkıp diğerini üzerine kapatalım. Macaronlarımız hazır. Buzdolabında 3-4 gün muhafaza edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun ♥️
Ev Yapımı Macaron tarifinin püf noktası nedir?
-Yumurtanın oda sıcaklığında olmasına dikkat edilmelidir. Sarısı ve beyazını birbirine değmeyecek şekilde ayıralım. Çırpma kabının kuru olmasına dikkat ediniz. Tarifteki ölçüye birebir uyalım. Mutlaka hassas mutfak tartısı kullanalım.