Ev Yapımı Lokum Tarifi
Ev Yapımı Lokum tarifi: Ev Yapımı Lokum için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Lokum nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük kavanoz
Ev Yapımı Lokum yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 su bardağı mısır nişastası (65 gram)
- 300 mililitre filtre kahve
- 1/2 çay kaşığı krem tartar
- 1 çay bardağı antep fıstığı (100 gram)
Şerbeti İçin:
- 2 su bardağı toz şeker
- 3/4 su bardağı su (150 ml)
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 dilim limon
Üzeri İçin:
- 1 paket bitter çikolata
- 2-3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2-3 yemek kaşığı antep fıstığı
Ev Yapımı Lokum tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak uygun bir tencerede şerbeti hazırlayın. Toz şeker, su, çok çok az tuz ve limonu alıp şerbeti kaynatın.
- Kaynamaya başlayınca 15 dakika kaynatın. İçerisindeki limonu çıkarın ve şerbeti ocaktan alın.
- Ayrı yanmaz yapışmaz bir tencereye kahveyi, nişastayı ve krem tartarı alın. Karıştırarak pişirin. Katılaşıp şeffaflaşınca yavaş yavaş şerbeti ekleyin ve iyice karıştırarak harca tüm şerbeti yedirin.
- Yarım saat boyunca kısıktan biraz harlı ateşte karıştıra karıştıra lokumunuzu pişirelim. Gerekli yoğunluğa gelince ocaktan alın. Henüz gözünüze sıvı geliyorsa 5-10 dakika daha pişirin.
- Ocaktan aldığınız lokum harcına kahve özütü ve tam halde Antep fıstıklarını ekleyin.
- Daha sonra kalın buzdolabı poşeti serilmiş ufak bir kare veya dikdörtgen kabın içerisine lokum harcınızı alın üzerimi düzeltin.
- Oda ısısına gelince buzdolabına koyun. 1 gece lokumunuzu bir pizza keseceği ve keskin bir bıçak yardımıyla ufak küpler halinde kesin.
- Sonra bir kısmını eritilmiş çikolatayla bir kısmına pudra şekeriyle bir kısmı ise Antep fıstığıyla kaplayın.
- Buzdolabında 2-3 saat daha dinlendirip kahveyle servis yapın. Afiyet olsun.
Ev Yapımı Lokum tarifinin püf noktası nedir?
Krem tartar kullanmayabilirsiniz fakat eğer kullanırsanız sakızımsı olan tam lokum kıvamını tutturabilirsiniz.