Ev Yapımı Limonlu Dondurma Tarifi
Ev Yapımı Limonlu Dondurma tarifi: Ev Yapımı Limonlu Dondurma için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Limonlu Dondurma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Ev Yapımı Limonlu Dondurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Dondurma İçin:
- 400 gram süt
- 200 paket çiğ krema
- 1/2 su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı saf salep
Limonlu Sos İçin:
- 2 adet yumurt sarısı
- 2 adet limon suyu (ve rendesi)
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Ev Yapımı Limonlu Dondurma tarifi nasıl yapılır?
- Tüm ana malzemeleri bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak pişirin. Kaynayıp kıvam aldığında ocağın altını kapatın.
- Oda sıcaklığına gelince dolaba kaldırın 2-3 saat dolapta soğusun.
- Tüm malzemeleri benmari tekniği ile 15 dakika ara ara karıştırarak pişirin. Oda sıcaklığına gelince dolaba kaldırın 2-3 saat dolapta soğusun.
- En az 12 saat buzlukta bekleyen dondurma makinesinin haznesini çıkartıp makineye takın ve çalıştırın.
- Dolapta soğuyan dondurma ve dondurma sosunu huni yardımı ile yavaş yavaş dondurma haznesine aktarın.
- 30-40 dakika sonra bir kaba aktarın.Ve en az 1 saat daha buzlukta bekledikten sonra dondurma kaşığı servis yapın. Afiyet olsun.
Ev Yapımı Limonlu Dondurma tarifinin püf noktası nedir?
Haznenin çelik olması önemlidir.(Ayrıca bu hazneyi en az 12 saat buzlukta bekletirseniz daha güzel sonuç alırsınız!