Ev Yapımı Limonata Tarifi
Ev Yapımı Limonata tarifi: Ev Yapımı Limonata için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Limonata nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 litre
Ev Yapımı Limonata yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet limon
- 1 adet orta boy portakal
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 4 litre su
Ev Yapımı Limonata tarifi nasıl yapılır?
- Bu limonatada portakal ve limonu dondurulmuş kullanacağız. Limon ve portakalı 1 gün öncesinden veya daha öncesinden dondurucuda bekletelim.
- Limonatayı yapmaya başlamadan önce dondurucudan çıkaralım 15-20 dakika oda ısısında beklemesi yeterli oluyor.
- Fazla donuk ve fazla çözülmüş olmamalı orta ayarda olmalı. Limonları iri parçalar halinde doğrayıp mutfak robotuna alalım.
- Üzerine şekerin bir kısmını koyalım. 2-3 dakika çekelim. Pürüzsüz bir kıvam oluyor. Arada iri taneler kalabilir. Geniş bir kaba alalım.
- Aynı işlemi portakala da yapalım. Onu da kaba alalım. Ayrı ayrı yapınca mutfak robotunda daha rahat çekiliyor. Şekeri de kontrollü ve tercihinize göre ekleyin.
- 2 litre suyu ekleyelim. Karışım çözülmeye başlasın. Limon tuzunu da ekleyelim. Biraz daha su koyalım.
- Ara ara karıştırıp bir şekerin erimesini bekleyelim. Sonra ince bir süzgeç ya da temiz bir tülbentle limonatayı diğer geniş bir kaba süzelim.
- Süzgeçte kalan kısım üzerine su ilave edip aromasını iyice geçirelim.
- Böylece bütün malzemeyi değerlendirmiş oluyoruz. Süzdüğümüz limonatanın tadına bakalım. Şeker oranını kendiniz ayarlayabilirsiniz.
- Limonatamız hazır. Servis edeceğiniz şişelere koyup dolaba kaldıralım. Soğuyunca servise hazır. Afiyet olsun.
Ev Yapımı Limonata tarifinin püf noktası nedir?
Limonlar büyükse 2 de olur.