Ev Yapımı Lahmacun Tarifi
Ev Yapımı Lahmacun tarifi: Ev Yapımı Lahmacun için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Lahmacun nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
30 adet
Ev Yapımı Lahmacun yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 10 su bardağı un
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kuru maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
İç Harcı İçin:
- 300 gram dana kıyma
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 5 adet sivri biber
- 2 adet kapya biber
- 5 adet küçük boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Ev Yapımı Lahmacun tarifi nasıl yapılır?
- Sütü bir tavaya alın içine alın. Üzerine toz şeker ve kuru mayayı koyup beraber ısıtın.
- Mayanın kabarmasını sağlayın ve süt kaynama noktasına gelmeden ocaktan alın.
- Bir kabın içine unu alın. Orta kısmını açıp içine sütlü karışımı ilave edin.
- Diğer tüm hamur malzemelerini de içine ekleyerek güzelce yoğurun.
- Üzerini kapatıp 30 dakika mayalanmaya bırakın.
Ev Yapımı Lahmacun tarifinin püf noktası nedir?
Hamurlarınızı ne çok ince, ne de çok kalın açın. Orta kalınlıkta açtığınız hamurlar daha lezzetli olacak ve kuruma yapmayacaktır.
Ev Yapımı Lahmacun tarifi için servis önerisi
Dilediğiniz yeşilliklerle, turşu ve limonla lahmacunlarınızı servis edebilirsiniz.