Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ev Yapımı Lahmacun Tarifi

Ev Yapımı Lahmacun

Ev Yapımı Lahmacun Tarifi

Ev Yapımı Lahmacun tarifi: Ev Yapımı Lahmacun için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Lahmacun nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ev Yapımı Lahmacun yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 5 su bardağı un +3 yemek kaşığı
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Lahmacun İçi İçin:

  • 350 gram dana kıyma
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet soğan
  • 2 adet büyük boy domates
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1,5 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Ev Yapımı Lahmacun tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru için bir kasede un, tuz ve suyu karıştırıp 10 dakika boyunca pürüzsüz bir hamur kıvamına gelene dek yoğurun.
  • Hamurun üzerini temiz bir bez veya streç film ile kapatıp 30 dakika dinlendirin.
  • Lahmacun içi için soğan, yeşil biber, kapya biber ve domatesleri küçük küçük doğrayın. Maydanozu incecik kıyın.
  • Bir kasede doğradığınız tüm sebzeleri, kıymayı ve içi için gerekli olan tüm baharatları birleştirin ve sulu bir kıvamda harç elde edin.
  • Dinlenmiş olan hamuru 11 adet eşit bezeye ayırın ve birini açarken diğrlerinin kurumaması için üzerlerini kapatın.
  • Tavayı kısık ateşte ısıtın ve tabanına un serpiştirin.
  • Bezeleri üstüne ve altını hafif unlayarak yuvarlak ve incecik olacak şekilde açın.
  • Kıymalı harçtan ortalama 2,5 yemek kaşığı hamurun ortasına koyun ve kenarlarında biraz bozluk bırakacak şekilde parmak uçlarınızla harcı yayın.
  • Lahmacunu ısınmış tavaya yerleştirin ve kısık ateşte kapağı kapalı şekilde 5 dakika, ardından kapağını açıp 4-5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Aynı işlemi tüm hamura uygulayın. Sıcak olarak servis edin.

Ev Yapımı Lahmacun tarifi için servis önerisi

Eğer o an hepsi tüketilmeyecekse, aralarına küçük pişirme kağıtları yerleştirerek buzdolabı poşetine koyabilir ve dondurucuda muhafaza edip bir sonraki lahmacun keyfini de dolapta saklayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025