Ev Yapımı Labne Peyniri Tarifi
Ev Yapımı Labne Peyniri tarifi: Ev Yapımı Labne Peyniri için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Labne Peyniri nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 küçük boy kavanoz
Ev Yapımı Labne Peyniri yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 litre çiğ süt
- 75 gram beyaz peynir
Ev Yapımı Labne Peyniri tarifi nasıl yapılır?
- Çiğ sütünüzü ocağın üzerine alın ve havalandırarak kaynatmaya başlayın.
- Güzelce kaynadığında altını kapatın ve ara ara karıştırarak ılınmasını sağlayın.
- Serçe parmağınızı sütün içerisine daldırdığınızda sıcaklığa parmağınız dayanıyorsa sütünüz mayalanma sıcaklığına gelmiş demektir.
- Bu sütten peynirin üzerine bir çay bardağı kadar alın. Peynirizi sütün içerisinde güzelce ezin, pürüzsüz bir kıvama gelsin.
- Sütün içerisinde ezdiğiniz peyniri tencerenin içerisindeki sütün üzerine aktarın ve karıştırın. Ardından tencerenizi kapakla kapatıp, havlu ya da örtüyle sararak sıcak kalmasını sağlayın. Oda sıcaklığında 12 saat mayalanmaya bırakın.
- Ardından bir süzgecin üzerine temiz bir tülbent serin. Altına da bir kap koyun. Süzgecin kabın üzerine oturtun.
- Mayalanan sütünüzü süzgeçten geçirin. Ardından tülbentinizi kabın hafifçe yükseğinde kalacak bir şekilde sabit bir eşyaya bağlayın ve bu şekilde en az 5 saat süzülmesini sağlayın.
- Süzüldükten sonra tülbentin içerisindeki labne peynirini bir kaba alın ve güzelce karıştırarak kıvam almasını sağlayın. Ardından afiyetle tüketebilirsiniz.
Ev Yapımı Labne Peyniri tarifinin püf noktası nedir?
Peynirinizi pürüzsüz olana kadar ezmeye özen gösterin. Mayalandırma işlemini gerçekleştirirken sütünüzün sıcak kalmasını sağlamak adına mutlaka etrafına havlu sarın. 12 saat boyunca mayalandırmaya özen gösterin ve oda sıcaklığında minimum 5 saat süzdürün. Arta kalan suyu çorba ya da hamur işlerinizde de kullanabilirsiniz. Elde ettiğiniz labne peynirlerini hava almayan kavanoz ya da kapların içerisinde, buzdolabında 1 hafta kadar taze bir şekilde saklayabilirsiniz.
Ev Yapımı Labne Peyniri tarifi için servis önerisi
Dilerseniz ekmeğin üzerine sürerek afiyetle tüketebilirsiniz. Börek, pasta gibi tariflerde de kullanabilirsiniz.