Ev Yapımı Kuşbaşılı Pide Tarifi
Ev Yapımı Kuşbaşılı Pide tarifi: Ev Yapımı Kuşbaşılı Pide için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Kuşbaşılı Pide nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ev Yapımı Kuşbaşılı Pide yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Harcı için:
- 400 gram dana kuşbaşı eti (iri kıyılmış)
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1/4 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Hamur için:
- 2,5 su bardağı un
- 1/2 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
Ev Yapımı Kuşbaşılı Pide tarifi nasıl yapılır?
- Ilık süt ve ılık suyu bir kaba alın. İçine kuru maya ile birlikte şekeri katın ve karıştırın. 10 dakika mayanın aktive olması için bekleyin.
- Derin bir yoğurma kabına unu eleyin ve tuzu üzerine serpin. Unun içine havuz açın. Açtığınız havuzun içine hazırladığınız mayayı ve zeytinyağını koyun ve karıştırın.
- Elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar hamuru yoğurun. Yoğurduktan sonra, mayalanması için hamuru 30 dakika dinlendirin.
Ev Yapımı Kuşbaşılı Pide tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru dinlendirmek daha kolay açılmasını sağlayacaktır.
Ev Yapımı Kuşbaşılı Pide tarifi için servis önerisi
Dilerseniz fırına vermeden önce pidenin üzerine sivri biber ve yarım dilim domates koyup servis edebilirsiniz.