Ev Yapımı Kremalı Makarna Tarifi
Ev Yapımı Kremalı Makarna tarifi: Ev Yapımı Kremalı Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Kremalı Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Ev Yapımı Kremalı Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur İçin:
- 2 su bardağı (tepeleme) un
- 3 adet orta boy yumurta
Sos İçin:
- 1 kutu Krema (200 ml)
- 2 yemek kaşığı Tereyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 dal taze kekik
- 300 gram kültür mantarı
Ev Yapımı Kremalı Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Hamur için unu tezgahınıza eleyin ve ortasına, kenarları yüksek olacak şekilde bir çukur açın.
- Açtığınız çukura yumurtaları kırın, çatal yardımı ile çırparak ve ara ara kenarlardan un alarak yumurtaları macun kıvamına getirin.
- Bir spatula yardımıyla kalan unlarla yumurtayı karıştırın.
- Oluşan hamuru elinizle pürüzsüz olana kadar, yaklaşık 15 dakika yoğurun ve hamuru streçleyip buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru tezgahta, un yardımıyla, kağıttan biraz kalın olacak incelikte açın.
- Hamuru, aralarını unlayarak uzun bir şerit halinde katlayın.
- Yarım santimetre olacak şekilde çubuklar kesin ve şeritleri açın.
- Açtığınız şeritleri hafifçe unlayıp bir kenarda bekletin.
- Derin ve büyük bir tavaya Sütaş Tereyağı'nı, ince doğranmış sarımsakları, kekiği ve dilimlediğiniz mantarları atıp orta yüksek ateşte soteleyin.
- Mantarlar renk değiştirmeye başlayınca Sütaş Krema'yı ekleyip ateşi kısın.
- Bu esnada başka bir ocakta, bol kaynar tuzlu suda makarnalarınızı 2 dakika haşlayın ve bir maşa yardımı ile doğruca sosun için aktarın.
- Makarnaları sosla birlikte birkaç dakika daha pişirin.
- Sos koyulaşıp makarnalara yapışınca servis tabaklarına alın ve dilerseniz kıyılmış maydanoz ile servis edin. Afiyet olsun.