Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ev Yapımı Kısır Tarifi

Ev Yapımı Kısır

Ev Yapımı Kısır Tarifi

Ev Yapımı Kısır tarifi: Ev Yapımı Kısır için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Kısır nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ev Yapımı Kısır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 su bardağı köftelik bulgur
  • 3 su bardağı kaynar su
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet domates
  • 2 adet salatalık
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 5-6 yaprak marul
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı (tepeleme) karabiber
  • 1 çay kaşığı (tepeleme) tuz
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi

Ev Yapımı Kısır tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir kaba bulguru alın ve üzerine kaynamış suyu döküp 15 dakika bekletin. Bu sırada bir tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı alıp jülyen doğranmış soğanı kavurun. Kavrulan soğanlara salçaları ekleyip tekrar kavurun ve soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra salçalı soğanı bulgura ekleyip elinizle salçanın rengi bütün bulgura çıkana kadar yoğurun.
  • En son küp küp doğranmış salatalığı, domatesi, biberleri; doğranmış marulu, maydanozu, tuzu, baharatları, limon suyunu, zeytinyağını, nar ekşisini ekleyip güzelce karıştırın. Afiyet olsun.

Ev Yapımı Kısır tarifinin püf noktası nedir?

Domatesin suyunu eklemeyin. Fazla sulu olabilir. Ben ev yapımı biber, domates karışık salça kullandım. Salçam biraz tuzlu olduğu için tuzunu ona göre ayarladım.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025