Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ev Yapımı Kestane Şekeri Tarifi

Ev Yapımı Kestane Şekeri

Ev Yapımı Kestane Şekeri Tarifi

Ev Yapımı Kestane Şekeri tarifi: Ev Yapımı Kestane Şekeri için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Kestane Şekeri nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ev Yapımı Kestane Şekeri yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 14 adet kestane
  • 1/3 su bardağı hindistan cevizi unu
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 2 tatlı kaşığı fıstık ezmesi
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 paket bitter çikolata (65 gramlık)

Ev Yapımı Kestane Şekeri tarifi nasıl yapılır?

  • Kestanelerin üzerini çizip 15-20 dakika kadar temiz suda bekletin. Kestaneleri 200C fırına yerleştirip, 20 dakika pişirin.
  • Pişen kestanelerin kabuklarını soyduktan sonra bir çatal yardımıyla, irili ufaklı parçalar elde edecek şekilde ezin ve kestaneleri soğumaya bırakın.
  • Tamamen soğumuş kestanelerin üzerine bal, Hindistan cevizi unu, tereyağı ve fıstık ezmesini ekleyip, homojen ve yapışkan bir kıvam elde edene kadar tüm malzemeleri bir çatalla ezerek karıştırın.
  • Kestaneli harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın.
  • Kestaneli topları benmari usulü veya mikrodalgada erittiğiniz bitter çikolataya bulayın. Dilerseniz bitter çikolatayı fotoğrafta göründüğü gibi yalnızca topların üzerinde gezdirerek, kalori içeriğini biraz düşürebilirsiniz.
  • Çikolataya buladığınız kestane toplarını buzdolabında 30-40 dakika boyunca, çikolata tamamen donana kadar bekletin.
  • Ev yapımı, sağlıklı kestane şekeri hazır!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025