Ev Yapımı Kestane Şekeri Tarifi
Ev Yapımı Kestane Şekeri tarifi: Ev Yapımı Kestane Şekeri için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Kestane Şekeri nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
14 adet
Ev Yapımı Kestane Şekeri yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 14 adet kestane
- 1/3 su bardağı hindistan cevizi unu
- 3 yemek kaşığı bal
- 2 tatlı kaşığı fıstık ezmesi
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 paket bitter çikolata (65 gramlık)
Ev Yapımı Kestane Şekeri tarifi nasıl yapılır?
- Kestanelerin üzerini çizip 15-20 dakika kadar temiz suda bekletin. Kestaneleri 200C fırına yerleştirip, 20 dakika pişirin.
- Pişen kestanelerin kabuklarını soyduktan sonra bir çatal yardımıyla, irili ufaklı parçalar elde edecek şekilde ezin ve kestaneleri soğumaya bırakın.
- Tamamen soğumuş kestanelerin üzerine bal, Hindistan cevizi unu, tereyağı ve fıstık ezmesini ekleyip, homojen ve yapışkan bir kıvam elde edene kadar tüm malzemeleri bir çatalla ezerek karıştırın.
- Kestaneli harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın.
- Kestaneli topları benmari usulü veya mikrodalgada erittiğiniz bitter çikolataya bulayın. Dilerseniz bitter çikolatayı fotoğrafta göründüğü gibi yalnızca topların üzerinde gezdirerek, kalori içeriğini biraz düşürebilirsiniz.
- Çikolataya buladığınız kestane toplarını buzdolabında 30-40 dakika boyunca, çikolata tamamen donana kadar bekletin.
- Ev yapımı, sağlıklı kestane şekeri hazır!