Ev Yapımı Kefir Tarifi
Ev Yapımı Kefir tarifi: Ev Yapımı Kefir için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Kefir nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 orta boy şişe
Ev Yapımı Kefir yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 litre çiğ süt
- 100 gram kefir tanesi
Ev Yapımı Kefir tarifi nasıl yapılır?
- Sütünüzü derin bir tencerenin içine alın ve kısık ateşte kaynatmaya başlayın.
- Sütünüzü iyice kaynattıktan sonra ocaktan alın ve oda ısısında soğumaya bırakın.
- Oda sıcaklığında ılık bir hal aldığında üzerinde oluşan kaymakları tahta kaşık yardımıyla alın, metal herhangi bir şey değdirmemeye özen gösterin.
- Soğuyan sütün içine kefir tanelerini ilave edin. Tahta kaşık yardımıyla karıştırın.
- Ardından bunu bir cam kavanozun içine aktarın. Üzerini bir bezle gevşek bir biçimde kapatın. Oda sıcaklığında yaklaşık 24 saat dinlendirin.
- Bezi kaldırdığınızda sütünüzde pıhtılaşmaların oluştuğu gözlemleyeceksiniz. Bunları gördüğünüzde kavanozun kapağını kapatın ve bir gece buzdolabınızda dinlendirin.
- 2 günlük bu sürecin sonunda kefirinizi plastik bir süzgeçten geçirerek pıhtılarından arındırın. Cam bir şişenin içine aktarın.
- Buzdolabında, cam şişenin içinde saklayarak afiyetle tüketebilirsiniz.
Ev Yapımı Kefir tarifinin püf noktası nedir?
Kefirinize metal herhangi bir maddenin değmemesine özen gösterin. Tahtanızı tahta kaşık, süzgecinizi de plastik bir süzgeç olarak tercih edin. Kefir taneleri, kefir tohumu ya da kefir mayası olarak da satılabilmektedir. Doğal ürünler satan marketlerde bu şekilde de temin edebilirsiniz. Cam şişenin içinde muhafaza ettiğiniz kefir, doğal bir içecek olması sebebiyle çok uzun süre dayanmayacaktır. O yüzden elinizden geldiğince hızlı tüketmeye gayret gösterin.