Ev Yapımı Kayseri Yağlaması Tarifi
Ev Yapımı Kayseri Yağlaması tarifi: Ev Yapımı Kayseri Yağlaması için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Kayseri Yağlaması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Ev Yapımı Kayseri Yağlaması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- 1 çay bardağı süt
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 3 adet biber
- 2 adet domates
- 1 çay kaşığı tuz
Ev Yapımı Kayseri Yağlaması tarifi nasıl yapılır?
- Önce tüm malzemeleri karıştırıp hamurumuzu cıvık bir şekilde yoğurup mayalamaya bırakıyoruz. 1 saatte mayalanma süresi yeterli.
- O mayalanırken diğer tarafta kıyma, soğan, biber bir tencerede kavuruyoruz, en son domatesleri ekliyoruz. İyice pişince baharatlarını katıp üzerine maydanoz ekleyip kapatıyoruz ocağın altını.
- Hamurumuzu tezgahta biraz unla yoğurup bezeleri önceden ısıttığımız tavada ince ince açıp lavaş yapıp pişiriyoruz. Her katına yaptığımız sosu ekleyip üst üste ekliyoruz. Sonra servise hazır.
Ev Yapımı Kayseri Yağlaması tarifinin püf noktası nedir?
Hamur yumuşak olursa daha iyi olur. Serviste yoğurt ekleyebilirsiniz zevkinize göre.