Ev Yapımı Kayısı Suyu Tarifi
Ev Yapımı Kayısı Suyu tarifi: Ev Yapımı Kayısı Suyu için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Kayısı Suyu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
12 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 litre
Ev Yapımı Kayısı Suyu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram kayısı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 litre içme suyu
Ev Yapımı Kayısı Suyu tarifi nasıl yapılır?
- Kayısıları yıkayın. Fazla parçalamadan çekirdeklerini çıkartın.
- Düdüklü tencereye koyun. Üzerine toz şekeri ilave edip karıştırın. Şeker eridiğinde karıştırmayı bırakın.
- Düdüklü tencerenin sıfır konumunda yüksek ateşte 10 dakika pişirin.
- Daha sonra blenderla kayısıları püre haline getirin. Püre haline gelmiş kayısıları bir cam kavanoz veya şişeye boşaltın. Buzdolabında saklayın.
- İçeceğiniz zaman yarım bardak püreye yarım bardak su ekleyip karıştırın. Afiyet olsun.
Ev Yapımı Kayısı Suyu tarifinin püf noktası nedir?
Kayısılar olgun olursa iyi olur. 1 kg kayısıdan 1 litrelik şişeyi dolduracak kadar püre elde edebilirsiniz.
Ev Yapımı Kayısı Suyu tarifi için servis önerisi
Soğuk su eklemeniz tavsiye edilir.