Ev Yapımı Karamel Tarifi
Ev Yapımı Karamel tarifi: Ev Yapımı Karamel için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Karamel nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 küçük kavanoz
Ev Yapımı Karamel yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı su
- 4 damla limon suyu
- 75 gram tereyağı
- 125 ml. sıvı krema
Ev Yapımı Karamel tarifi nasıl yapılır?
- Karamel hazırlamak için; toz şeker, su ve taze sıkılmış limon suyunu derin bir sos tenceresine alın.
- Erimekte olan toz şekeri karıştırmadan sos kabını aralarda sallayarak şekerin karamelize olmasını sağlayın. Yüksek ateşte şekerin yanmamasına dikkat edin.
- Sütlü bonbon rengini alan şeker karışımına soğuk tereyağı katıp tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.
- Rengi koyulaşan ve kısık ateşte pişirmeye devam ettiğiniz karamel karışımına son olarak krema katıp hızlıca karıştırın.
- Kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirdiğiniz karamel karışımını ocaktan alın. Sıcağı sıcağına cam ya da seramik bir kavanoza boşaltın.
- Oda sıcaklığında soğutup kapağını kapattıktan sonra buzdolabına kaldırıp muhafaza edin. Soğudukça katı bir hal alan karameli, benmari usulü eritip tatlı yapımında ve süslemelerde kullanın.
Ev Yapımı Karamel tarifinin püf noktası nedir?
Şekeri yakmadan kahverengi bir renk alana kadar pişirmeye dikkat edin. Karamelize olan toz şekeri karıştırmayın, kabın kenarlarına bulaştırmayın.Koyu bir renk almaya başlayan toz şekere tereyağını katıp karıştırın.Krema eklediğiniz zaman köpürmeye başlayacaktır oldukça sıcak olan karamelin ocak ve elinize yapışmamasına dikkat edin. Bu nedenle derin ve çelik bir sos kabı kullanın.Karameli kapağı kapalı cam bir kavanozda 10-15 gün süresince buzdolabında rahatlıkla muhafaza edebilirsiniz.
Ev Yapımı Karamel tarifi için servis önerisi
Oda sıcaklığında soğuttuğunuz karameli, kıvam ve şekil alması için temiz buz kalıplarına boşaltıp buzluğa kaldırabilirsiniz.