Ev Yapımı İçli Köfte Tarifi
Ev Yapımı İçli Köfte tarifi: Ev Yapımı İçli Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı İçli Köfte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
22 adet
Ev Yapımı İçli Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Dışı için:
- 3 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı un
İç harcı için:
- 1,5 yemek kaşığı margarin
- 400 gram orta yağlı kıyma
- 3 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 su bardağı ceviz içi (iri parçalanmış)
Kızartmak için:
- 2 su bardağı ayçiçek yağı
Ev Yapımı İçli Köfte tarifi nasıl yapılır?
- Yağı tencerede eritin ve yemekli doğranmış soğanları ekleyin. 4 dakika soğanları sürekli karıştırarak kavurun.
- Kavrulan soğanın üstüne kıymayı ekleyin ve kavurun. Kavrulan kıymanın üstüne tuz, karabiber, pul biber ve cevizi ilave edip soğuması için bir kenara alın.
- Şişmeye bıraktığınız bulgurun üzerine salça, yumurta ve unu ekleyin.
- Yaklaşık 15 dakika yoğurun. Hamurunuzdan cevizden biraz büyük parça alın. Elinizi hafif ıslatarak aldığınız parçayı yuvarlayın. Parmaklarınızla kenarlarını düzelterek ortasını çukur yapın.
- Hazırladığınız harçtan alarak köftelerin içini doldurun. Kenar kısımlarını kapattıktan sonra parmaklarınızla bastırıp uç kısımları sivri olacak şekilde köfteler hazırlayın.
- Ayçiçek yağını geniş bir tavada kızdırın. Hazırladığınız içki köfteleri kızgın yağın içerisine atın. İçli köfteleri yağda maşa yardımıyla çevirerek rengi değişene kadar kızartın.
- Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Ev Yapımı İçli Köfte tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru iyice yoğurun ve şekil verirken elinizi ıslatın.