Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ev Yapımı Hamburger Tarifi

Ev Yapımı Hamburger

Ev Yapımı Hamburger Tarifi

Ev Yapımı Hamburger tarifi: Ev Yapımı Hamburger için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Hamburger nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ev Yapımı Hamburger yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket kuru maya
  • 1 bardak süt
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 aldığı kadar un (2 su bardağı)
  • 250 gram kıyma (dana döş etinden çekilmiş)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz-karabiber
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 fincan ekmek içi
  • 2 dal marul yaprağı
  • 2 adet peynir
  • 2 adet kornişon salatalık turşusu
  • 1 dilediğiniz kadar (ketçap, mayonez ve hardaldan hazırlanmaktadır)
  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 çorba kaşığı pekmez
  • 1 çay kaşığı (silme) 1 çay kaşığı karbonat

Ev Yapımı Hamburger tarifi nasıl yapılır?

  • Önce hamurumuzu mayalandırmadan başlıyoruz. Kuru mayayı ılık süt ve şekeri katarak 10 dakika bekleyip aktif hale gelmesini sağlıyoruz.
  • Sonra tuzumuzu koyuyoruz ve unumuzu yavaş yavaş ekliyoruz. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Streç filme sarıp 30 dakika mayalandırıyoruz.
  • Köftemiz için soğanı rendeliyoruz, ekmek içini koyuyoruz. Baharatlarını koyup güzelce yoğuruyoruz büyük 2 parça köfte hazırlıyoruz.
  • Mayalanan hamurlarımızı 200 derece önceden ısıtılmış fırına 2 beze yaparak üstlerini hafif bastırılmış şekilde veriyoruz.
  • Pişen hamurları ortadan ikiye bölüp içine marul, turşu, köfte, ketçap, mayonez ve peynirimizi koyup yanında patates kızartması ile servis ediyoruz.

Ev Yapımı Hamburger tarifinin püf noktası nedir?

Köfteye karbonat, sirke ve pekmez koyun.

Ev Yapımı Hamburger tarifi için servis önerisi

Patates kızartması ile servis edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025