Ev Yapımı Hamburger Tarifi
Ev Yapımı Hamburger tarifi: Ev Yapımı Hamburger için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Hamburger nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 adet
Ev Yapımı Hamburger yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Ekmeği için:
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı yumuşak tereyağı
- 1 paket maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ (hamuru toplamak için)
- 4-4,5 su bardağı un
Üzerine:
- 1 kahve fincanı su
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı susam
Köftesi için:
- 1 kilogram orta yağlı kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay bardağı ekmek içi (ufalanmış)
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Arası için:
- 1 kase turşu (küp küp doğranmış)
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 10 dilim cheddar peyniri
- 5-6 yaprak kıvırcık marul
- 1 adet mor soğan (dilimli)
Ev Yapımı Hamburger tarifi nasıl yapılır?
- Ekmeğini yapmakla başlayalım. Maya, şeker ve sıvılar karıştırılır. Tuz un eklenip yoğrulur. Unu kontrollü ekleyelim.
- Ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir kıvam elde edilir. Sıvı yağ ile toparlanıp kapağı kapatılıp mayalanmaya bırakılır.
- Sonrasında 10 beze yapılıp geniş aralıklarla tepsiye dizilir ve mayalandırılır. Yarım saat 45 dakika iyice mayalandıktan sonra yağlı su ve susam serpiştirilir.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 200 derecede üzerileri kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirilir.
- Köftesi için bütün malzemeler karıştırılıp yoğurulur. İsterseniz 1-2 kere mutfak robotundan geçirebilirsiniz.
- 15-20 dakika buzdolabında dinlendikten sonra on parçaya ayrılır üzerilerine bastırılarak genişletilir. Sıvı yağı da arkalı önlü güzelce pişirilir ve son olarak üzerine bir dilim cheddar peyniri eklenir.
- Ekmeğin tabanına turşulu sos sürülür üzerine köfte ve diğer malzemeler eklenir. Patates kızartması eşliğinde afiyetle yenir. Afiyet olsun.