Ev Yapımı Güllaç Tarifi
Ev Yapımı Güllaç tarifi: Ev Yapımı Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Güllaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Ev Yapımı Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 10 adet güllaç yaprağı
- 1,5 litre süt (daha kuru bir kıvam isterseniz 1 bardak eksiltebilirsiniz)
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ceviz (çekilmiş) (ya da fındık)
- 1,5 yemek kaşığı gül suyu (opsiyonel)
Ev Yapımı Güllaç tarifi nasıl yapılır?
- Süt ve şekeri bir tencereye alıp ısıtıyoruz. Kaynamaya başladığında altını kapatıp elimizi yakmayacak bir sıcaklığa gelene dek soğutuyoruz.
- İlk güllaç yaprağımızı tepsiye uygun hale getirecek şekilde kesip yerleştiriyoruz.
- Daha sonra üstüne 1-2 kepçe süt ilave ediyoruz.
- Bu işlemi 5. katmana kadar tekrarlıyoruz
- 5. katmanı yerleştirdikten sonra üstüne ceviz ve fındıkları döküp aynı işlemleri tekrarlıyoruz. (Gül suyu koymak isteyenler son katmana kalan son sütün içine ekleyebilir.)
- Son katmanı da yerleştirdikten sonra buzdolabında minimum 4-5 saat bekletiyoruz.
- Buz dolabında beklettikten sonra servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun.