Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ev Yapımı Güllaç Tarifi

Ev Yapımı Güllaç

Ev Yapımı Güllaç Tarifi

Ev Yapımı Güllaç tarifi: Ev Yapımı Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Güllaç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ev Yapımı Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 10 adet güllaç yaprağı
  • 1,5 litre süt (daha kuru bir kıvam isterseniz 1 bardak eksiltebilirsiniz)
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz (çekilmiş) (ya da fındık)
  • 1,5 yemek kaşığı gül suyu (opsiyonel)

Ev Yapımı Güllaç tarifi nasıl yapılır?

  • Süt ve şekeri bir tencereye alıp ısıtıyoruz. Kaynamaya başladığında altını kapatıp elimizi yakmayacak bir sıcaklığa gelene dek soğutuyoruz.
  • İlk güllaç yaprağımızı tepsiye uygun hale getirecek şekilde kesip yerleştiriyoruz.
  • Daha sonra üstüne 1-2 kepçe süt ilave ediyoruz.
  • Bu işlemi 5. katmana kadar tekrarlıyoruz
  • 5. katmanı yerleştirdikten sonra üstüne ceviz ve fındıkları döküp aynı işlemleri tekrarlıyoruz. (Gül suyu koymak isteyenler son katmana kalan son sütün içine ekleyebilir.)
  • Son katmanı da yerleştirdikten sonra buzdolabında minimum 4-5 saat bekletiyoruz.
  • Buz dolabında beklettikten sonra servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025