Ev Yapımı Glutensiz Pizza Tarifi
Ev Yapımı Glutensiz Pizza tarifi: Ev Yapımı Glutensiz Pizza için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Glutensiz Pizza nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ev Yapımı Glutensiz Pizza yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı mısır unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 su bardağı lor peyniri
- 3 yemek kaşığı domates püresi
- 1 diş sarımsak
- 1/2 adet kırmızı soğan
- 1 adet sivri biber
- 3 adet kiraz domates
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı kekik
- 4 yaprak reyhan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Ev Yapımı Glutensiz Pizza tarifi nasıl yapılır?
- Suyu derin bir tencerede ısıtın kaynamasına yakın tuz, karabiber ve pul biber ekleyerek suyu lezzetlendirin.
- Kaynayan suya mısır ununu azar azar ekleyerek ve karıştırarak suyu çekene kadar pişirin. Pişen hamura lor peynirini ekleyip karıştırın.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamuru yayın ve yuvarlak bir şekil verin. Hamuru oda ısısında 20 dakika dinlendirin.
- Soğuyan hamurun üzerine domates püresini sürün. Sırası ile ince doğranmış sarımsak, soğan ve biberleri her yere eşit olarak serpin. Domatesleri dörde bölüp ekleyin.
- Malzemelerin üzerine az miktarda zeytinyağı gezdirin. Tuz ve karabiber serpin. Son olarak malzemeleri rendelenmiş peynir ile kaplayın ve hafifçe kekikle lezzetlendirin.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında peyniri güzelce eriyene kadar 15-20 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkan pizzanızı reyhan ve zeytinyağı ile lezzetlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.