Ev Yapımı Fıstık Ezmesi Tarifi
Ev Yapımı Fıstık Ezmesi tarifi: Ev Yapımı Fıstık Ezmesi için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Fıstık Ezmesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 orta boy
Ev Yapımı Fıstık Ezmesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram kavrulmuş yer fıstığı
- 1 çimdik tuz
Ev Yapımı Fıstık Ezmesi tarifi nasıl yapılır?
- Fıstıklar pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine alınır. Önceden 160 dereceye alt üst ayarda ısıtılan fırında 5 dakika bekletilir.
- Fıstıklar mutfak bezine aktarılıp ovuşturulur. Kabukları soyulmuş fıstıklar bıçak aparatı takılan mutfak robotuna alınıp tuz eklenerek akışkan hale gelene kadar çekilir. (Mutfak robotu çok ısınırsa kapatılıp beklenir ve tekrar çekilir).
- Akışkan hale gelen fıstık ezmesi kavanoza alınıp buzdolabında muhafaza edilir. Afiyet olsun.
Ev Yapımı Fıstık Ezmesi tarifinin püf noktası nedir?
Mutfak robotu çok ısınırsa kapatılıp beklenir ve tekrar çekilir. Dilerseniz içerisine bal ya da pekmez koyarak tatlandırabilirsiniz.