Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ev Yapımı Fıstık Ezmesi Tarifi

Ev Yapımı Fıstık Ezmesi

Ev Yapımı Fıstık Ezmesi Tarifi

Ev Yapımı Fıstık Ezmesi tarifi: Ev Yapımı Fıstık Ezmesi için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Fıstık Ezmesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ev Yapımı Fıstık Ezmesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı tuzsuz yer fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı tuz

Ev Yapımı Fıstık Ezmesi tarifi nasıl yapılır?

  • Fıstıklarınız kabuklu ise öncelikle kabuklarından ayırıyoruz.
  • Kabuklarından ayrılmış fıstıkları bir tavaya alıp iki üç dakika ısıtıyoruz.
  • Isınan fıstıkları bir mutfak robotuna alıp çekmeye başlıyoruz.
  • Çektiğimiz fıstıklar bir süre sonra pürüzsüz hale gelince içerisine bal ve tuzu da ekleyip çekmeye devam ediyoruz.
  • Tamamen pürüzsüz olunca kavanoza alıyoruz.

Ev Yapımı Fıstık Ezmesi tarifinin püf noktası nedir?

Fıstıkların yağının kolayca çıkması için ısıtılması gereklidir. Bal yerine keçiboynuzu özü de kullanabilirsiniz.

Ev Yapımı Fıstık Ezmesi tarifi için servis önerisi

Yulaf lapalarının üzerinde ya da meyvelerin üzerinde servis edip tüketebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025