Ev Yapımı Fındık Şurubu Tarifi
Ev Yapımı Fındık Şurubu tarifi: Ev Yapımı Fındık Şurubu için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Fındık Şurubu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Ev Yapımı Fındık Şurubu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 100 gram fındık
- 2 silme yemek kaşığı toz şeker
- 400 mililitre su
Ev Yapımı Fındık Şurubu tarifi nasıl yapılır?
- Bir sos tenceresi içerisine 1 su bardağı su ekleyelim.
- Üzerine toz şekeri ekleyerek, şekerleri orta ateşte eritelim.
- Fındıkları kıralım ve toz şeker eridikten sonra tencereye ekleyelim. Tencerenin altını kısalım.
- İlk 20 dakika boyunca 10 dakikada bir karıştıralım.
- Yaklaşık otuzuncu dakikada fındıklar yumuşayınca ve su tamamen çekilince kalan 200 ml suyu ekleyelim ve 10 dakika boyunca, 5 dakikada bir karıştırarak ocaktan alalım.
- Bir süzgeç yardımıyla tenceredeki karışımı bir kaba aktaralım ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim. Afiyet olsun.