Ev Yapımı Etli Ekmek Tarifi
Ev Yapımı Etli Ekmek tarifi: Ev Yapımı Etli Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Etli Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ev Yapımı Etli Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 paket kuru maya
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 3 su bardağı un
- 3/4 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Harcı için:
- 250 gram dana kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/4 demet maydanoz
Ev Yapımı Etli Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir yoğurma kabının içine unu eleyin. Kuru maya, tuz ve suyu ilave edip hamuru yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan eşit bezeler koparıp yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurları 30 dakika dinlendirin.
Ev Yapımı Etli Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru iyice dinlendirirseniz kolay açılacaktır.