Ev Yapımı Ekmek Tarifi
Ev Yapımı Ekmek tarifi: Ev Yapımı Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 adet büyük boy
Ev Yapımı Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 8,5-9 su bardağı un
- 2,5 su bardağı ılık su
- 1/2 su bardağı ılık süt
- 1 paket instant maya
- 3 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
Ev Yapımı Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir yoğurma kabına suyu, sütü, şekeri ve mayayı alıp karıştırıyoruz ki maya aktifleşmeye başlasın diye.
- Unu azar azar eklemeye başlıyoruz, bu arada tuzu da ekleyebiliriz.
- Unu azar azar ekleyelim çünkü ele yapışmayan bir hamur elde edince yani yeterli gördüğünüz zaman kalan unu şekil verirken kullanırsınız.
- Yoğurduğumuz hamurumuzu dinlenmesi için 1 saat üzerine bez örtüp kapatıyoruz. Bu arada fırınımızı 200° ye ayarlayalım.
- Daha sonra ekmek hamurumuzu iki eşit parçaya bölüp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize istediğimiz ekmek şeklini verip koyuyoruz ve biraz da tepsi mayası alması için bekletiyoruz.
- Önceden ısıttığımız fırınımıza ekmeklerimizi veriyoruz ve üzeri renk değiştirip sertleşince çıkarabiliriz bu da yaklaşık 30-35 dakika gibi oluyor.