Ev Yapımı Donut Tarifi
Ev Yapımı Donut tarifi: Ev Yapımı Donut için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Donut nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet
Ev Yapımı Donut yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 2 çay kaşığı kuru maya
- 0.5 çay bardağı su
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 150 gram eritilmiş tereyağı
- 1 paket pudra şekeri (arzuya göre)
- 3 su bardağı sıvı yağ
Ev Yapımı Donut tarifi nasıl yapılır?
- Yarım çay bardağı ılık suya mayayı koyup eritin. Un dışında bütün malzemeleri yoğurma kabına alın. İyice çırpın. Çırparak unu azar azar ekleyin. Un koyulaştığında elinizle yoğurmaya başlayın.
- Kolay yoğrulan ama çok sert olmayan bir hamur olacak, gerekirse ununuzu çoğaltabilirsiniz birkaç yemek kaşığı. Üzerini kapatıp 1 saat kadar dinlendirin.
- Dinlenmiş hamurunuzu rahat açmak icin 2ye yada 3e bölüp 1 cm kalınlığında olacak sekilde açın kuru ve temiz bir yere yada tepsiye dizip üstünü örtün 30 dakika daha dinlendirin.
- Derin bir kaba sıvı yağını orta ateşte kızdırın. Rengi değişene kadar donutları kızartın. Soğumaya bırakın ve istediğiniz şekilde süsleyin.Eğer hiç malzemeniz yoksa üzerine pudra şekeri serpmeniz yeterli. Afiyetler olsun!
Ev Yapımı Donut tarifinin püf noktası nedir?
Hamurunuz ne kadar dinlenirse o kadar puf puf olacaktır. Donut kalıbınız yoksa ağzı geniş bir bardakla yada tabakla kesip ortasına pet şişe kapağıyla delik açabilirsiniz.