Ev Yapımı Dondurma Tarifi
Ev Yapımı Dondurma tarifi: Ev Yapımı Dondurma için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Dondurma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 porsiyon
Ev Yapımı Dondurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre tam yağlı süt
- 2 küçük paket krema
- 300 gram şeker
- 2 tatlı kaşığı toz sahlep
- 1/2 adet limon suyu
Ev Yapımı Dondurma tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencerede sütü, kremayı, şekeri ve salepi iyice karıştırıp pişirin. Kaynadıktan sonra altını kısıp 45 dakika daha kaynatın. (Çikolatalı yapmak isterseniz 4 paket (300 gr.) %70 kakaolu çikolatayı benmari usulü eritip pişirdiğiniz karışıma ekleyin.)
- Ilıdıktan sonra buzdolabına kaldırın. 7-8 saat ya da bir gece buzdolabında bekletin.nDaha sonra buzdolabından çıkarıp varsa dondurma makinasına, yoksa rahat çırpacağınız bir kaba koyup ağzını kapatarak derin dondurucuya yerleştirin.
- Yarım saatte bir derin dondurucudan çıkarıp çırpın. Bu aşamada buzlanmasını önlemek için yarım limon suyunu ekleyin.
- Mikserin haznesiyle derin dondurucuya koyup her yarım saatte bir mikserle çırpın. Bu işlemi her yarım saatte bir 5-6 sefer tekrarlayın. Afiyet olsun.
Ev Yapımı Dondurma tarifinin püf noktası nedir?
Dondurmanızı ağzı kapaklı bir saklama kabına koyup derin dondurucuda muhafaza edin. Kullanacağınız süt keçi sütü olursa daha güzel olacaktır.