Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ev Yapımı Dondurma Tarifi

Ev Yapımı Dondurma

Ev Yapımı Dondurma Tarifi

Ev Yapımı Dondurma tarifi: Ev Yapımı Dondurma için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Dondurma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ev Yapımı Dondurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre tam yağlı süt
  • 2 küçük paket krema
  • 300 gram şeker
  • 2 tatlı kaşığı toz sahlep
  • 1/2 adet limon suyu

Ev Yapımı Dondurma tarifi nasıl yapılır?

  • Bir tencerede sütü, kremayı, şekeri ve salepi iyice karıştırıp pişirin. Kaynadıktan sonra altını kısıp 45 dakika daha kaynatın. (Çikolatalı yapmak isterseniz 4 paket (300 gr.) %70 kakaolu çikolatayı benmari usulü eritip pişirdiğiniz karışıma ekleyin.)
  • Ilıdıktan sonra buzdolabına kaldırın. 7-8 saat ya da bir gece buzdolabında bekletin.nDaha sonra buzdolabından çıkarıp varsa dondurma makinasına, yoksa rahat çırpacağınız bir kaba koyup ağzını kapatarak derin dondurucuya yerleştirin.
  • Yarım saatte bir derin dondurucudan çıkarıp çırpın. Bu aşamada buzlanmasını önlemek için yarım limon suyunu ekleyin.
  • Mikserin haznesiyle derin dondurucuya koyup her yarım saatte bir mikserle çırpın. Bu işlemi her yarım saatte bir 5-6 sefer tekrarlayın. Afiyet olsun.

Ev Yapımı Dondurma tarifinin püf noktası nedir?

Dondurmanızı ağzı kapaklı bir saklama kabına koyup derin dondurucuda muhafaza edin. Kullanacağınız süt keçi sütü olursa daha güzel olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025