Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ev Yapımı Dijon Hardalı Tarifi

Ev Yapımı Dijon Hardalı

Ev Yapımı Dijon Hardalı Tarifi

Ev Yapımı Dijon Hardalı tarifi: Ev Yapımı Dijon Hardalı için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Dijon Hardalı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ev Yapımı Dijon Hardalı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 çay bardağı elma sirkesi
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 120 gram sarı tane hardal
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 100 gram toz hardal
  • 50 gram kahverengi tane hardal
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Ev Yapımı Dijon Hardalı tarifi nasıl yapılır?

  • Genişçe bir kabın içine tane ve toz hardalı koyun. Üzerine sıcak su ekleyin, streç film ile kabın üzerini kaplayın ve bir gece dinlendirin.
  • Ertesi gün hardalları mutfak robotuna aktarın. Üzerine zeytinyağı ve sirkeyi ilave edip karıştırmaya başlayın.
  • Hardal taneleri kırılmaya başladığında diğer tüm malzemeleri ilave ederek macun kıvamı alana kadar karıştırın.
  • Malzemelerin tamamı karıştığında hardalınız hazır. Kavanozun içine aktarıp afiyetle tüketebilirsiniz.

Ev Yapımı Dijon Hardalı tarifinin püf noktası nedir?

Tüm hardal tanelerinin kırıldığından emin olun ama hafif taneli kalmasına da özen gösterin. Tüm malzemeleri macun kıvamı alana kadar karıştırın. Sirke yerine hardalınızı hazırlarken beyaz şarap da kullanabilirsiniz. Sirkenizin doğal olması lezzetini ikiye katlayacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025