Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ev Yapımı Çökertme Kebabı Tarifi

Ev Yapımı Çökertme Kebabı

Ev Yapımı Çökertme Kebabı Tarifi

Ev Yapımı Çökertme Kebabı tarifi: Ev Yapımı Çökertme Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Çökertme Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ev Yapımı Çökertme Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 7-8 adet patates
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 6 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı su
  • 500 gram dana eti (yaprak doğranmış)
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Ev Yapımı Çökertme Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Patatesleri soyup çubuk gibi incecik doğruyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz.
  • Etleri 30 dakika marinede (süt, zeytinyağı, 1 kaşık yoğurt, tuz, karabiber) bekletiyoruz. Marine edilmiş etleri kısık ateşte pişiriyoruz
  • Yoğurda sarımsak eziyoruz, tuz ekleyip akışkan bir kıvam elde ediyoruz.
  • Sos için tüm malzemeleri (sarımsakların yarısı, biber salçası, domates ve su) tavaya alıp pişiriyoruz.
  • Bir tabağa önce patatesleri, sonra yoğurdu, sonra da sosu döküyoruz ve etleri koyup servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025