Ev Yapımı Çıtır Lahmacun Tarifi
Ev Yapımı Çıtır Lahmacun tarifi: Ev Yapımı Çıtır Lahmacun için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Çıtır Lahmacun nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Ev Yapımı Çıtır Lahmacun yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2,5 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6-7 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
İç harcı için:
- 400-500 gram kıyma
- 2 adet domates
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet büyük boy soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı su
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam pul biber
- 1 tutam kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı sumak
Ev Yapımı Çıtır Lahmacun tarifi nasıl yapılır?
- Yoğurma kabına su, tuz ve unu ekleyip iyice yoğuralım. Orta yumuşaklıkta bir hamur olacak. Ne kadar iyi yoğurursanız o kadar güzel açılır. Üzerini örtelim, 20 dakika hamurumuzu dinlendirelim.
- İç harcı için: mutfakta robotuna kıyma hariç bütün malzemelerimizi ekleyelim.
- Güzel bir kıvam alana kadar robottan geçirelim ve kıymamızın üzerine ilave edelim, iyice karıştıralım. (Bu arada kıymamızı pişirmiyoruz pide ile karıştırılmasın, çiğ pişmemiş olacak)
- Dinlendirdiğimiz hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlayalım.
- Pişireceğiniz tava, fırın, hamarat yada pizzapen ölçüsünde istediğiniz büyüklükte hamurumuzu merdane ile açalım.
- Hazırladığımız iç harcımızdan açtığımız hamur üzerine eşit şekilde koyalım ve pişireceğimiz tava, fırın tepsisi ya da hamarat, pizzapen üzerine koyalım.
- Eğer fırında pişirecekseniz yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyalım, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
- Ben hamarat üzerinde pişirdim, yaklaşık 20 dakikada pratik bir şekilde yapıp bitirdim.
- Bol köpüklü ayran, sumaklı ince doğranmış soğan, maydanoz ve limon ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.