Ev Yapımı Çikolata Tarifi
Ev Yapımı Çikolata tarifi: Ev Yapımı Çikolata için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Çikolata nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Ev Yapımı Çikolata yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram kuvertür bitter çikolata
- 50 gram kuvertür beyaz çikolata
- 1 avuç çiğ badem
- 1 avuç sarı kuru üzüm
- 1 avuç kuru vişne
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
Ev Yapımı Çikolata tarifi nasıl yapılır?
- Kuvertür çikolataları iri iri parçalar şeklinde parçalayın
- Siyahları ve beyazları ayrı ayrı benmari usulü eritin.
- Bademleri yağsız bir tavada kavurun.
- Bitter çikolata tamamen eridikten sonra içerisine tereyağı atıp karıştırın. Tereyağ, çikolatanızın parlak kalmasını sağlayacak.
- Bir tepsinin veya büyükçe bir servis tabağının üzerine yağlı kağıt serin. Yağlı kağıdın üzerine çok fazla inceltmeden bitter çikolatayı yayın. Spatula ile düzeltin.
- Üzerine beyaz çikolatayı rastgele akıtın ve bir kürdan veya çubuk yardımıyla, alttaki çikolatanın çok içine gitmeden desenler verin.
- Üzerine badem ve kuru meyveleri gelişi güzel yerleştirin.
- Katılaşması için en az 2 saat buzdolabına kaldırın.
Ev Yapımı Çikolata tarifinin püf noktası nedir?
Benmari işlemini uygularken, çikolatanın eridiği kabın kesinlikle suya değmediğine emin olun. Suyun kaynamasına izin vermeyin ki çikolatalar çok ısınıp içerisindeki yağı salmasın. Su fazla ısınırsa kenara alıp benmariye öyle devam edin.
Ev Yapımı Çikolata tarifi için servis önerisi
Katılaştıktan sonra gelişi güzel keserek daha doğal bir görünüm verebilirsiniz.