Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ev Yapımı Cici Bebe Tarifi

Ev Yapımı Cici Bebe

Ev Yapımı Cici Bebe Tarifi

Ev Yapımı Cici Bebe tarifi: Ev Yapımı Cici Bebe için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Cici Bebe nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ev Yapımı Cici Bebe yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 ajda çay bardağı badem unu
  • 2 ajda çay bardağı yulaf unu
  • 2 yemek kaşığı yulaf unu (hamur açılırken kullanılacak)
  • 1 yemek kaşığı keçiboynuzu unu (veya kakao)
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi baharatı
  • 4 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (veya tereyağ)
  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 7 adet kuru kayısı
  • 1/4 adet olgun muz
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1/2 çay bardağı pekmez

Ev Yapımı Cici Bebe tarifi nasıl yapılır?

  • Kayısıları sıcak suda 10 dakika bekletip süzün. 1 yemek kaşığı süt ile yumuşamış kayısıları rondodan geçirip püre haline getirin.
  • Muzu çatalla ezin. Yulaf unu hariç diğer tüm malzemeleri bir kapta elinizle yoğurarak karıştırın.
  • Hazır yulaf ununuz yoksa yulafı rondodan geçirip un haline getirin. Elde ettiğiniz karışıma azar azar yulaf ununu ekleyin.
  • Hamur kıvamına gelip tüm malzemeler iyice karışıncaya kadar karışımı yoğurmaya devam edin. Elde ettiğiniz hamuru 3 eşit parçaya bölün.
  • Tezgaha 2 yemek kaşığı yulaf ununu dökerek üzerinde her bir parçayı ince bir boru gibi elinizle merdaneyi yuvarlar gibi açın. Küçük parçalar halinde kesin. Üzerlerine çatal batırın.
  • Önden ısıtılmış fırında 170 derecede 10 dakika üstü hafif kızarana kadar pişirin. Fırını kapattıktan sonra 3-5 dakika içeride tutun.  15 dakika soğumasını bekleyin. Soğudukça kıtırlaşacak. Afiyet olsun!

Ev Yapımı Cici Bebe tarifinin püf noktası nedir?

* Yulaf ununuz yoksa yulafı rondodan geçirin. * Tüm malzemelerinizin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. * Hamuru katlayarak yoğurun. * Eğer karışımınız fazla akışkan olduysa yulaf unu miktarını artırabilirsiniz. * Fırından çıkardıktan sonra hafif yumuşak olması normal, soğumasını bekleyin. Bekledikçe kıtırlaşacak.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025