Ev Yapımı Burger Tarifi
Ev Yapımı Burger tarifi: Ev Yapımı Burger için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Burger nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ev Yapımı Burger yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamburger Köftesi İçin:
- 600 gram dana döş kıyma
- 3 tatlı kaşığı hardal
- 3 tatlı kaşığı sirke
- 3 tatlı kaşığı pekmez
- 3 tatlı kaşığı ekmek kırıntısı
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ ( pişirmek için)
Hamburger İç Malzemeleri:
- 4 adet hamburger ekmeği
- 4 dilim cheddar peyniri
- 8 dilim kuru et
- 1 adet büyük boy domates (dilimlenmiş)
- 4 adet kornişon salatalık turşusu (dilimlenmiş)
- 4 adet kıvırcık marul yaprağı
Karamelize Soğan İçin:
- 2 adet soğan (piyazlık doğranmış)
- 1 çay bardağı su
Ev Yapımı Burger tarifi nasıl yapılır?
- Karamelize soğanı hazırlamak için, piyazlık doğradığınız soğanları bir tavaya alın ve soğanlar suyunu çektikçe 3-4 yemek kaşığı su ekleyin. Soğanlar kahverengi rengini alana kadar sürekli su ekleyip, suyunu çektirerek bu işlemi tamamlayın.
- Hamburger köftesi için geniş bir kasede kıyma, pekmez, sirke, hardal, ekmek kırıntısı, tuz ve karabiberi çok fazla yoğurmadan, alt üst ederek karıştırın.
- Karışan hamburger köftesini dört eşit parçaya bölün ve hamburger köftesi şeklini verip buzdolabında yaklaşık 20 dakika kadar bekletin.
- Domates ve kornişon turşuları dilimleyin.
- Izgara tavasını önceden ısıtın ve ısındıktan sonra sıvı yağ ile yağlayıp hamburger köfteleri arkalı önlü pişirin.
- Köfteleri ocaktan almaya yakın cheddar peynirlerini köftelerin üzerine yerleştirin ve eridikten sonra ocaktan alın.
- Kuru etleri de arkalı önlü yaklaşık 2 dakika kadar pişirin.
- Hamburger ekmeğinizin içerisine kıvırcık, domates, kornişon turşu, hamburger köftesi, karamelize soğan ve kuru etleri yerleştirin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.