Ev Yapımı Beyti Kebap Tarifi
Ev Yapımı Beyti Kebap tarifi: Ev Yapımı Beyti Kebap için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Beyti Kebap nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Ev Yapımı Beyti Kebap yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Köfte İçin:
- 500 gram kuzu kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 su bardağı galeta unu
Lavaş İçin:
- 3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri İçin:
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 1/2 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağı (üzeri için)
Ev Yapımı Beyti Kebap tarifi nasıl yapılır?
- Önce lavaşlık malzemeleri karıştırarak kulak memesi kıvamında hamur hazırlayın.
- Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın.
- Merdane yardımıyla açıp (olabildiğince ince açmaya özen gösterin) , tavada ocağın üzerinde pişirin. Pişen lavaşları bir bezin arasına koyun(kurumasın diye).
- Köftelik malzemelerin hepsini karıştırarak iyice yoğurun. Buzdolabında 2 saat dinlenmeye bırakın.
- Dinlenen harcı elinizle yuvarlayarak ince uzun şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin ve elinizle üzerine şekil verin. Üzeirne yağ sürün ve 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Pişen köfteleri, lavaşların arasına sararak lokmalar halinde kesin ve tabağa dizin.
- Üzerine 1 yemek kaşığı ketçap, 1 yemek kaşığı salçayı bir tavada hafif kavurun ve üzerine yarım çay bardağı su koyup 1 dakika pişirin ve beytilerin üzerine dökün.
- En son bir tavada 2yemek kaşığı tereyağını kızdırın ve beytilerin üzerine gezdirin.
Ev Yapımı Beyti Kebap tarifi için servis önerisi
Sunumunu dilediğiniz gibi zenginleştirebilirsiniz, bu tarif için tercihimiz kuru soğanı doğrayıp 10 dakika suda beklettikten sonra maydanoz, zeytinyağı, sumak ve tuzla aromalandırmak oldu. Afiyetler olsun.