Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ev Yapımı Beyti Kebabı Tarifi

Ev Yapımı Beyti Kebabı

Ev Yapımı Beyti Kebabı Tarifi

Ev Yapımı Beyti Kebabı tarifi: Ev Yapımı Beyti Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Beyti Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ev Yapımı Beyti Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 150 gram kıyma
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı toz karabiber
  • 1 diş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yufka
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (yufkaya sürmek için)

Domates ve Yoğurt Sos İçin:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1/4 demet maydanoz

Ev Yapımı Beyti Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Fırını 170 dereceye ayarlayın.
  • Kıymayı geniş bir kaba alın.
  • Toz kırmızı biber, tuz, karabiber, galeta unu ve sarımsağı kıymayla beraber iyice yoğurun.
  • 1 adet yufkayı üzeri daha uzun olacak şekilde zarf tipi katlayın.
  • Domates salçasını fırça yardımıyla hazırladığınız zarf şeklindeki yufkaya sürün.
  • Kıymayı rulo haline getirin ve yufkayla sarın.
  • Bıçak yardımıyla düzgün ve eş dilimlere porsiyonlayın.
  • Yağlı kağıt tepsisine serili fırın tepsisine hazırladığınız beytileri yerleştirin ve üzerine zeytinyağı sürün.
  • İyice kızarana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
  • Beytiler pişerken domatesli sosu hazırlayın. Tereyağını eritin. Salça, sıcak su, sarımsak tozu ve karabiberi 1-2 dakika ısıtın.
  • Beytilerin üzerine sarımsaklı yoğurt, hazırladığınız domates sos ve incecik kıyılmış maydanozları ilave edin ve servis edin. İşte bu kadar kolay, afiyetler olsun.

Ev Yapımı Beyti Kebabı tarifinin püf noktası nedir?

Fansız fırında pişirmek, köftelerin eşit ve nemli pişmesine yardımcı olacaktır.

Ev Yapımı Beyti Kebabı tarifi için servis önerisi

Dilerseniz sumaklı soğan, közlenmiş domates ve biberi sunum tabağınızı lezzetlendirmek için kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025