Ev Usulü Tavuk Tantuni Tarifi
Ev Usulü Tavuk Tantuni tarifi: Ev Usulü Tavuk Tantuni için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Usulü Tavuk Tantuni nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ev Usulü Tavuk Tantuni yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram tavuk göğsü
- 2 adet soğan (piyazlık doğranmış)
- 3 adet domates (küp doğranmış)
- 1/2 demet maydanoz
- 1 çay tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 adet sandviç ekmeği (arzuya göre lavaş)
Ev Usulü Tavuk Tantuni tarifi nasıl yapılır?
- Tavukları haşlayın ve haşlandıktan sonra küçük küçük doğrayın.
- Tantuniyi yapacağınız tavayı iyice ısıtın.
- Yağ ile birlikte tüm baharatları tavaya atın ve baharatların kokusu çıktıktan sonra tavukları ekleyin.
- Tavukların dışı kızarana kadar iyice kavurun.
- Tavuğu ocaktan almaya yakınken domates ve soğanları tavaya atın ve çevirerek pişirin. Soğan ve domatesler hafif diri kalması için çok pişirmiyoruz.
- Son olarak maydanozu da ekledikten sonra karıştırın ve ocaktan alın.
- sandviç ekmeğini veya lavaşı ısıtın, tavuk tantuniyi yayın ve sıcak servis edin.