Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ev Usulü Tavuk Tantuni Tarifi

Ev Usulü Tavuk Tantuni

Ev Usulü Tavuk Tantuni Tarifi

Ev Usulü Tavuk Tantuni tarifi: Ev Usulü Tavuk Tantuni için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Usulü Tavuk Tantuni nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ev Usulü Tavuk Tantuni yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 2 adet soğan (piyazlık doğranmış)
  • 3 adet domates (küp doğranmış)
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 çay tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet sandviç ekmeği (arzuya göre lavaş)

Ev Usulü Tavuk Tantuni tarifi nasıl yapılır?

  • Tavukları haşlayın ve haşlandıktan sonra küçük küçük doğrayın.
  • Tantuniyi yapacağınız tavayı iyice ısıtın.
  • Yağ ile birlikte tüm baharatları tavaya atın ve baharatların kokusu çıktıktan sonra tavukları ekleyin.
  • Tavukların dışı kızarana kadar iyice kavurun.
  • Tavuğu ocaktan almaya yakınken domates ve soğanları tavaya atın ve çevirerek pişirin. Soğan ve domatesler hafif diri kalması için çok pişirmiyoruz.
  • Son olarak maydanozu da ekledikten sonra karıştırın ve ocaktan alın.
  • sandviç ekmeğini veya lavaşı ısıtın, tavuk tantuniyi yayın ve  sıcak servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025