Ev Usulü Su Böreği Tarifi
Ev Usulü Su Böreği tarifi: Ev Usulü Su Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Usulü Su Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Ev Usulü Su Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 - 5,5 su bardağı un
Harcı için:
Aralarına sürmek için:
Üzeri için:
- 150 gram eritilmiş tereyağı
Ev Usulü Su Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları derin bir yoğurma kabının içerisine kırın. Üzerine su ilave ederek güzelce çırpın.
- Ardından azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın, bu sırada tuzu da ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
- Orta sertlikte bir hamur elde edince hamurunuzun üzerini nemli bir bezle örterek oda sıcaklığında yarım saat kadar dinlendirin.
- Bu sırada geniş bir tencerenin içerisine su doldurun ve bolca tuz ilave edin. Kaynatmaya başlayın. Ayrı bir tencerenin içerisine soğuk su doldurun.
- Börek tepsinizi ya da pişirme kabınızı güzelce sıvı yağ ya da tereyağı ile yağlayın.
- Dinlenen hamurdan 12 adet beze elde edin. Bezelerinizi hafif unlu tezgahın üzerinde merdane yardımıyla açın.
- İlk açtığınız yufkayı pişirme kabınızın içerisine serin.
- Açtığınız yufkaları kaynamakta olan tuzlu suyun içerisine atın ve 35 saniye bekletin. Sürenin sonunda tencereden alın, soğuk suyun içerisine atın ve 10 saniye bekletin.
- Yufkanızı soğuk suyun içerisinden alıp pişirme tepsinizin içerisine serin. Bu işlemi 10 adet yufkaya uygulayın.
- Yufkaları serdikten sonra peynirini ilave edin. En üstüne pişirmediğiniz son yufkayı koyun.
- Bıçak yardımıyla böreğinizi dilimleyin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin.
- 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra fırından alın ve oda sıcaklığında bir süre dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyetler olsun!